Επτά συμβουλές για την επιλογή του μπουκμέικερ

Το σημερινό κείμενο είναι αφιερωμένο σε όσους κάνουν τώρα τα πρώτα τους βήματα σαν παίκτες του στοιχήματος, αλλά και σε όσους έχουν «καεί» στο παρελθόν από λάθος επιλογή μπουκμέικερ στον οποίο αποφάσισαν να ποντάρουν τα χρήματά τους.

 


bookmakers_green_theoria_stoiximatos

 

Πριν επιλέξετε τον μπουκ, θα πρέπει να μαζέψετε κάποιες πληροφορίες σχετικά με αυτόν. Στις παρακάτω γραμμές θα σας δίνουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για το τι θα πρέπει να προσέχετε προτού επιλέξετε τον μπουκμέικερ στον οποίο θα ποντάρετε.

ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

Δεν τοποθετούμε τυχαία πρώτη στη σειρά την αξιοπιστία… η πρώτη ερώτηση που θα πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας είναι αν ο μπουκ που επιλέγετε είναι αναγνωρισμένος στον χώρο του στοιχήματος. Ένα γνωστό όνομα με αποδεδειγμένη πολυετή εμπειρία είναι συνήθως μια ασφαλής επιλογή για κάθε παίκτη. Τώρα θα με ρωτήσει κάποιος; Και πως θα ξέρω αν ο μπουκ που θέλω να παίξω είναι ασφαλής; Πρώτα από όλα ρίξτε μια ματιά γύρω σας… εφημερίδες, περιοδικά και στοιχηματικά sites διαφημίζουν κατά 95% μόνο αξιόπιστους μπουκμέικερς. Από εκεί και πέρα ψαχτείτε σε forums ή πάρτε τη γνώμη φίλων σας που έχουν περάσει από διάφορους μπουκμέικερς και θα έχουν πολλά να σας πουν.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

Το συνετό είναι να επιλέξουμε μια εταιρία η οποία προσφέρει πολλές επιλογές ανάληψης για τον παίκτη. Οι περισσότεροι παίκτες κάνουν κατάθεση με μία paysafecard ή χρησιμοποιώντας την πιστωτική τους κάρτα. Στην πρώτη περίπτωση η ανάληψη γίνεται σε έναν τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλώσετε αλλά τα χρήματα αργούν να μπουν σε αυτόν (μπορεί να φτάσει και τις 10 ημέρες η διαδικασία), ενώ στη δεύτερη περίπτωση η ανάληψη γίνεται στην ίδια πιστωτική κάρτα από την οποία έγινε η κατάθεση και απαιτείται λιγότερος χρόνος για να διεκπεραιωθεί η ανάληψη (μαξ οι πέντε ημέρες). Η ανάληψη σε τραπεζικό λογαριασμό, χρεώνεται με ένα σημαντικό ποσό από κάποιες εταιρίες και αυτό θα πρέπει να το ξέρετε προτού κάνετε την επιλογή σας.

Στην περίπτωση που αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε πιστωτική κάρτα, επιλέξτε μια κάρτα με χαμηλό όριο ανάληψης ώστε να αποφύγετε πιθανή υπέρβαση που θα σας κοστίσει. Επίσης, να επισημάνω ότι υπάρχουν χρεωστικές κάρτες που λειτουργούν ως πιστωτικές, με τη διαφορά ότι εσείς μπορείτε να την «γεμίσετε» με το ποσό που θέλετε έτσι ώστε να μην ξεφύγετε από τα όρια που έχετε θέσει.

 

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΩΝ ΜΠΟΥΚΜΕΪΚΕΡΣ

Προτού αποφασίσετε να στοιχηματίσετε σε έναν μπουκ, θα πρέπει να διαβάσετε πολύ προσεκτικά τους γενικούς κανόνες του, αλλά και τους κανόνες για κάθε άθλημα ξεχωριστά. Αν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τους κανόνες, επικοινωνήστε με τον μπουκμέικερ ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με αυτά που αναφέρονται.

Για να καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι να διαβάζετε τους κανόνες θα σας αναφέρω μια πολύ πρόσφατη περίπτωση ενός παίκτη που έχει φάει με το κουτάλι τους μπουκμέικερς, αλλά έπεσε θύμα της άγνοιας των κανόνων που είχε θέσει η εταιρία για το bonus… βλέποντας μια διαφήμιση για ένα bonus που έδινε γνωστός στον χώρο μπουκμέικερ, αποφάσισε να ανοίξει λογαριασμό.

Κατέθεσε 100 ευρώ και πήρε ως bonus άλλα 100 ευρώ. Μετά από έναν μήνα έφτασε από τα αρχικά 200 ευρώ στα 750 ευρώ και αποφάσισε να κάνει ανάληψη 300 ευρώ. Οι μέρες περνάγανε, τα χρήματα δεν είχαν μπει στην πιστωτική του κάρτα και μετά από ένα δεκαήμερο αποφάσισε να επικοινωνήσει με την εν λόγω εταιρία για να δίνει τι γίνεται. Προς μεγάλη του έκπληξη πληροφορήθηκε ότι το bonus είχε ακυρωθεί, γιατί έπαιξε 10 ευρώ σε τυχερό παιχνίδι της εταιρίας (εκτός δηλαδή στοιχήματος). Και όχι μόνο αυτό, λίγη ώρα μετά την επικοινωνία, του αφαίρεσαν και το υπόλοιπο ποσό που είχε κερδίσει με κόπο και ιδρώτα, γιατί παρέβηκε τους κανόνες… έτσι έμεινε μόνο με τα 100 ευρώ που κατέθεσε αρχικά!!!

Τα δύο λεπτά που θα έκανε για να διαβάσει αναλυτικά τους όρους, του στοίχησαν τελικά 650 ευρώ… μπορεί η εταιρία να ήταν αρκετά αυστηρή απέναντί του, αλλά όπως και να το κάνουμε το δίκιο ήταν με το μέρος της.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ

Εννοείται ότι πέρα από την αξιοπιστία, θα πρέπει να επιλέγετε έναν μπουκ ο οποίος προσφέρει αξιόλογες τιμές. Κάντε μια σύγκριση στις τιμές που προσφέρει σε σχέση με άλλους μπουκμέικερς και δείτε αν συμφέρει. Μια διαφορά 5% στις τιμές από μπουκ σε μπουκ, σημαίνει μακροχρόνια ζημιά 5% στην τσέπη σας, αν επιλέξετε αυτόν με τις χαμηλότερες αποδόσεις.

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ

Το χειρότερο πάντως για έναν μπουκ δεν είναι να προσφέρει χαμηλές τιμές… το χειρότερο είναι να μην μας δίνει τη δυνατότητα να ποντάρουμε σε ένα γεγονός. Μερικοί μπουκμέικερς προσφέρουν στοιχήματα μόνο για τα μεγάλα πρωταθλήματα, αποκλείοντας τα πιο άγνωστα πρωταθλήματα ή προσφέρουν ελάχιστα είδη στοιχήματος για ποντάρισμα. Όμως ένας έξυπνος μπουκμέικερ, γνωρίζει ότι όταν προσφέρει πολλές εκδηλώσεις και πολλές επιλογές, αυξάνονται και οι πιθανότητες να ποντάρουν οι πελάτες του περισσότερα χρήματα από ότι είχαν αρχικά στο μυαλό τους… και αυτό για τους περισσότερους μπουκ σημαίνει και περισσότερες πιθανότητες να έχουν κέρδη. Επιλέξτε αυτή την εταιρία που σας προσφέρει πληθώρα στοιχημάτων για αθλήματα ή διοργανώσεις στις οποίες πιστεύετε ότι είσαστε καλύτερος.

ΜΑΞΙΜΟΥΜ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

Για όσους συνηθίζουν να τα χώνουν χοντρά στο στοίχημα, είναι αρκετά σημαντικό να ψάξουν ανά άθλημα και διοργάνωση, ποιο είναι το μάξιμουμ ποντάρισμα που δέχεται ο μπουκ τον οποίο θα επιλέξουν.

ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΚΑΤΑΘΕΣΗ/ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Οι περισσότερες εταιρίες δέχονται ακόμα και πολύ μικρά ποσά ως μίνιμουμ κατάθεση, όμως υπάρχουν και κάποιες που δεν δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Επίσης, αρκετές είναι αυτές που κάνουν παρακρατήσεις είτε στο ποσό κατάθεσης είτε στο ποσό ανάληψης. Δώστε προσοχή σε αυτές τις παραμέτρους, για να μην έχει αυτό αντίκτυπο στην τσέπη σας.

 

Περισσότερα