Διαχείριση κεφαλαίου

Η διαχείριση κεφαλαίου είναι ένας ιδιαίτερα καθοριστικός παράγοντας σε ότι αφορά την κερδοφόρο συμμετοχή σε ένα τυχερό παιχνίδι.

 


EurosC-7318

Η διαχείριση κεφαλαίου είναι ένας ιδιαίτερα καθοριστικός παράγοντας σε ότι αφορά την κερδοφόρο συμμετοχή σε ένα τυχερό παιχνίδι.

Η διαχείριση κεφαλαίου ξεκινάει από τα απλούστερα, δηλαδή την απλή κατανομή των διατιθέμενων ποσών, μέχρι και τον ιεραρχημένο στοιχηματισμό με βάση την τιμή των γεγονότων και τις προσδοκίες του παίκτη.  Η διαχείριση κεφαλαίου είναι απαραίτητη σε όλα τα τυχερά παιχνίδια, από το ΠΡΟΠΟ και τα αριθμολαχεία, μέχρι το στοίχημα, τον ιππόδρομο, τη ρουλέτα και το μπλακ τζακ.

Ο παίκτης που παίζει ένα τυχερό παιχνίδι εφαρμόζοντας ένα συγκεκριμένο σχέδιο, είναι πολύ πιο ισχυρός από τον παίκτη που παίζει άναρχα και χάνει πολύ γρήγορα τον έλεγχο των κινήσεων. Το μυστικό στον τζόγο είναι να έχεις καθαρό μυαλό και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν ο στοιχηματισμός καταγράφεται και αναπτύσσεται με βάση ένα σχέδιο το οποίο στη διάρκεια του χρόνου είναι ιδιαίτερα αποδοτικό.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ
1.       Στο ξεκίνημα της κάθε περιόδου, ο παίκτης προσδιορίζει το κεφάλαιο που θα διαθέσει για στοίχημα. Αυτός ο προσδιορισμός πρέπει να γίνεται με βάση τις οικονομικές δυνατότητές του, αλλά και με βάση τους στόχους που έχει θέσει. Πιο σωστό είναι το διατιθέμενο κεφάλαιο να είναι αποταμιευμένο πριν την έναρξη της στοιχηματικής περιόδου, ώστε να υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία η οποία θα είναι απαλλαγμένη από τα βάρη της καθημερινότητας. Όμως, ακόμα και αν δεν υπάρχει το αποταμιευμένο κεφάλαιο, πρέπει ο παίκτης να εφαρμόσει μια θεωρητική αποταμίευση και στην πράξη να γίνονται προσθαφαιρέσεις. Είναι αυτονόητο ότι τα ενδεχόμενα κέρδη που θα αποκομιστούν στην πορεία, θα πρέπει να τοποθετούνται στο κεφάλαιο και όχι σε άλλες δραστηριότητες. Με τα παραπάνω ο παίκτης αποκτάει μια αυτοδύναμη δραστηριότητα απέναντι στην οποία ενεργεί με λογική και υπευθυνότητα.

2.       Το διατιθέμενο κεφάλαιο πρέπει να χωριστεί σε περιόδους, για παράδειγμα σε μήνες, οι οποίοι με τη σειρά τους χωρίζονται σε εβδομάδες ή κουπόνια. Ένα μικρό μέρος του κεφαλαίου (περίπου το 10% έως το 15%), μένει στην άκρη ώστε να χρησιμοποιηθεί σε έκτακτα γεγονότα.

3.       Πάντα πρέπει να γράφετε τις επιδόσεις σας για να έχετε πλήρη εικόνα των επιλογών σας και να βλέπετε τα λάθη σας. Η αποτύπωση στο χαρτί, των επιτυχιών αλλά και των αποτυχιών σας, λειτουργεί θετικά γιατί αφενός μαθαίνετε από τα λάθη σας, αφετέρου σας γίνεται υπενθύμιση των επιτυχιών σας.

ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ
Αφού κατανοήσετε τα παραπάνω, είστε έτοιμοι να περάσετε στη δράση. Για να ξεκινήσετε, πρέπει να αποφασίσετε που σας συμφέρει περισσότερο να ποντάρετε, δηλαδή σε ποιον τομέα είστε καλύτερος. Ο παίκτης που μπορεί να βρίσκει ένα-δύο γερά σημεία με τιμή από 1,50 έως 1,80 πρέπει να εφαρμόσει άλλο σχέδιο δράσης από τον παίκτη που είναι καλός σε ακριβά σημεία.

Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
Το διατιθέμενο ποσό για στοιχηματισμό πρέπει να προκύπτει από τις οικονομικές δυνατότητες σας. Έτσι, εξασφαλίζετε ηρεμία και καλή ψυχολογία και αντιμετωπίζετε το παιχνίδι σε βάθος χρόνου. Αν έχετε έσοδα 30.000 ευρώ ετησίως, τότε θα πρέπει να διαθέσετε το πολύ μέχρι 5.000 ευρώ για έναν ετήσιο σχεδιασμό στοιχήματος. Ας πάρουμε ως έναρξη της περιόδου τον Σεπτέμβριο και ως λήξη της τον Μάιο. Πρόκειται για ένα διάστημα εννέα μηνών στο οποίο θα κυκλοφορήσουν περίπου 39 κουπόνια για το Σαββατοκύριακο και άλλα 39 κουπόνια για το μέσο της εβδομάδας. Συνολικά έχουμε 78 κουπόνια και με βάση τις αντικειμενικές πιθανότητες αξιοποίησης των ευκαιριών, θα πρέπει τα 39 κουπόνια του Σαββατοκύριακου να έχουν τριπλάσιο στοιχηματισμό από τα κουπόνια που παίζονται μεσοβδόμαδα.

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
Ας πούμε ότι διαθέτετε 5.000 ευρώ για ποντάρισμα ετησίως…  αν παίζαμε ισόποσα σε κάθε κουπόνι, τότε θα έπρεπε να ποντάραμε 64 ευρώ ανά κουπόνι. Όμως όπως σας έγραψα και παραπάνω, πρέπει τα κουπόνια του Σ/Κ να έχουν τριπλάσιο ποντάρισμα σε σχέση με τα μεσοβδόμαδα. Έτσι αυξάνουμε κατά 50% τα 64 ευρώ για να προκύψουν τα 96 ευρώ τα οποία θα πρέπει να διαθέσουμε για ποντάρισμα το Σαββατοκύριακο και να μειώσουμε κατά 50% τα 64 ευρώ για να προκύψουν τα 32 ευρώ που θα πρέπει να διαθέσουμε για ποντάρισμα στα μεσοβδόμαδα κουπόνια.

ΤΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΣΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ
Ας πούμε λοιπόν ότι έχουμε 96 ευρώ για ποντάρισμα κάθε Σαββατοκύριακο. Αυτό το ποσό το χωρίζουμε σε πέντε είδη πονταρίσματος:

1.       48 ευρώ σε μια ισχυρή τριάδα (με σημεία από 1,30 έως 1,80) με στόχο τον τριπλασιασμό ή τον τετραπλασιασμό του κεφαλαίου.

2.       18 ευρώ σε τέσσερα σημεία τα οποία θα έχουν μέση τιμή 2,00 με τον κωδικό 3-4 σε πέντε στήλες και πολλαπλασιαστή 12.  Με τρεις επαληθεύσεις παίρνουμε πίσω 29 ευρώ, με το απόλυτο περίπου 175 ευρώ.

3.       9 ευρώ σε σκορ αγώνων, για παράδειγμα οκτώ αγώνες με νίκη του φαβορί με 2-1 και με τον κωδικό 2 σε 28 στήλες.

4.       Άλλα 9 ευρώ σε ημίχρονα-τελικά, και πάλι με τον κωδικό 2 σε 28 στήλες.

5.       Τα υπόλοιπα 12 ευρώ που απομένουν πάνε στα έκτακτα γεγονότα. Αυτά μπορεί να είναι κάποια σημεία που θα προκύψουν από ένα λάθος του μπουκμέικερ. Δηλαδή μπορείτε να φτιάξετε ένα δελτίο με σημεία των οποίων οι τιμές έχουν διαφορά σε σχέση με το εξωτερικό.

ΤΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΣΤΑ ΜΕΣΟΒΔΟΜΑΔΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ
Για το μεσοβδόμαδο κουπόνι έχουμε 32 ευρώ διαθέσιμα και τα χωρίζουμε σε δύο στοιχήματα.

Στο πρώτο παίζουμε 20 ευρώ σε μια τριάδα με σημεία από 1,30 έως 1,80 όπως δηλαδή κάνουμε και στο κουπόνι του Σαββατοκύριακου. Πάμε για τριπλασιασμό ή τετραπλασιασμό του κεφαλαίου μας. Αν πιάσουμε πάνω από δεκατρείς φορές (στα 39 μεσοβδόμαδα κουπόνια) την τριάδα, τότε αρχίζουμε να έχουμε κέρδος. Με κάθε παραπάνω επιτυχία τα κέρδη μεγαλώνουν.

Τα 12 ευρώ που απομένουν (από τα 32) τα ποντάρουμε σε μια πιο τολμηρή επιλογή. Για παράδειγμα τέσσερα σημεία με τον κωδικό 3-4 και με μέση τιμή 2,50. 

 

Περισσότερα